Få tävlingar?

Vi satt och kollade lite på vad det fanns för tävlingar här omkring i sommar. (Bara utifall att, liksom.) Och det är i princip bara två-tre lokala tävlingar på lagom avstånd som jag skulle kunna åka på.

Lite trist att det ska vara så, för det måste väl finnas intresse? Det brukar ju vara stort tryck i 80 klasserna på de tävlingar som har det. Alla kan inte hoppa 1.20 eller åka hur långt som helst. Det är ju fortfarande roligt att åka på tävling. 

Antagligen är det samma anledning som vi i våran klubb har. Vi hade hopptävlingar förut, men med domare, överdomare och banbyggare så täckte inte inkomsterna från startavgifter kostnaderna. Det blir helt enkelt för dyrt. Och det känns inte direkt som att ridsportförbundet gör det lättare för småklubbarna. Allting blir krångligare, dyrare och med regler som knappt går att uppfylla. 

Och det blir krångligare för tävlande med. Är det värt att betala licenser och avgifter för de enstaka tävlingar som finns? Och då bara få hoppa clear round i vilket fall? Nej, då stannar de flesta hemma. Och tävlingar ställs in på grund av för få anmälda. Det blir en ond cirkel. 

Tycker det är synd, för det är inte de stora klubbarna eller de med färdiga tävlingshästar det drabbar. Utan det är småklubbarna som sugs ut och motarbetas, och ekipagen som kanske vill börja lågt eller inte kan hoppa högre som utesluts från tävlingsbanorna. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0